ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Nu är det högtid för hushållens prylbantning

  • Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Påsken är gyllene tider för en hemmarensning med hjälp av nätförsäljning.

Sex av tio hushåll planerar för en vårrensning. Cyklar, vitvaror, trädgårdsprylar och verktyg hör till de mest eftertraktade varorna att köpa begagnat.

Det är handelssajten Blocket som med hjälp av Kantar Sifo har intervjuat drygt 2.000 personer om deras planer på prylbantning. Traditionellt är det under påskhelgen som dagsförsäljningen på Blocket toppar.

”På våren passar många på att rensa ut och sälja det de inte längre använder och under annandag påsk är det som allra högst tryck på begagnatmarknaden”, säger bolagets kommunikationsansvarige Tero Marjamäki i en kommentar.

Sex av tio hushåll planerar att rensa ut saker som inte används under våren enligt undersökningen. Träningsredskap, skrivbord och andra saker kopplat till hemarbete säljer extra bra just nu enligt handelssajten.

I genomsnitt räknar hushållen med att en prylbantning hemma väntas ta cirka 15 timmar. Värdet på prylarna som ska bort uppskattas till i genomsnitt 17.000 kronor.

Cykel, kyl och frys, trädgårdsmaskiner, saker till uteplatsen och golfprylar hör till saker som säljs snabbast på handelssajten nu.

Mest eftersökt är bland annat soffor, utemöbler, skrivbord, bilar och mopeder. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer