1515
Annons

Novozymes nettoomsättning bättre än väntat

Den danska enzymtillverkaren Novozymes redovisar ett rörelseresultat på 1.142 miljoner danska kronor för det första kvartalet 2022.

Analytiker hade i snitt väntat sig 1.100 miljoner danska kronor, enligt en prognossammanställning gjord av Infront.

Nettoomsättningen uppgick till 4.371 miljoner danska kronor, mot väntade 4.191 miljoner danska kronor.

Bolaget höjer sin prognos för den organiska försäljningstillväxten helåret 2022. Bolaget räknar nu med en tillväxt på 4-8 procent, att jämföra med tidigare bedömning som var en tillväxt på 3-7 procent.

Rörelsemarginalprognosen för 2022 är oförändrad och här spår Novozymes fortsatt 25-26 procent. Analytikerna hade inför rapporten i genomsnitt räknat med en rörelsemarginal på 25,7 procent för helåret 2022, enligt Infront.

 


Serbien fortsätter köpa rysk gas

Rysslands president Vladimir Putin och Serbiens president Aleksandar Vucic har kommit överens om fortsatt leverans av rysk naturgas, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Utsikt över floden Sava i Belgrad.
Utsikt över floden Sava i Belgrad.Foto:Leif R Jansson / TT

Enligt ett pressuttalande från Kreml under söndagen ska presidenterna ha diskuterat olika gemensamma frågor under ett telefonsamtal, som hur handel och ekonomiskt samarbete länderna emellan ska kunna utökas.

”I synnerhet nåddes en överenskommelse om att Ryssland ska fortsätta förse Serbien med naturgas, utan uppehåll”, står det i uttalandet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?