Annons

Novo Nordisk ska vidareutveckla diabetesläkemedel

Det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk planerar att utveckla diabetesläkemedlet semaglutide inom fyra olika områden. Semaglutide ska undersökas för behandling av fetma, fettlever som inte är orsakad av alkohol (NASH), hjärt-kärlindikationer samt för behandling av kronisk njursjukdom.

Det sade Peter Kristensen, Novo Nordisk chef för global utveckling under tisdagens kapitalmarknadsdag.

En fas 2-studie pågår med semaglutide för behandling av fettlever som inte orsakats av alkohol, NASH. Studien som omfattar 372 patienter väntas komma att färdigställas under 2020. En studie med MR-bilder startades under november 2017.

Semaglutide har tidigare beskrivits av SEB som den huvudsakliga tillväxtdrivaren för Novo Nordisk fram till 2020.

Novo Nordisk uppgav under sina presentationer vid kapitalmarknadsdagen att den regulatoriska processen för semaglutide fortskrider som planerat.

I mitten på oktober 2017 rekommenderade en expertpanel vid den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA ett godkännande för semaglutide för behandling av typ 2-diabetes. Ett besked om huruvida semaglutide godkänns väntas under det fjärde kvartalet följt av en lansering under det första kvartalet 2018.

Ett motsvarande besked om godkännande i Europa och Japan väntas infalla under det första kvartalet 2018. En lansering i Japan väntas i mitten av 2018 och i de första länderna i Europa under 2018.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?