1515

Norwegians vd: Vill skapa allians för lågprisflygbolag

Norwegians vd Bjørn Kjos önskar ingår partnerskap med andra lågprisflygbolag som Ryanair och EasyJet. Det uppgav han i en intervju med CNN Money.

Bjørn Kjos.
Bjørn Kjos.Bild:Vidar Ruud

Uttalandet följer på de förhandlingar som Norwegian fört på området med Ryanair. Diskussionerna har pågått i över ett år och Bjørn Kjos sade sig hoppas få till ett avtal under 2017.

Främst handlar det om att göra det möjligt för kunder att kunna boka flyg vidare med det andra flygbolaget.

"Passagerarna får tillgång till ett enormt nätverk. Inte bara från Norwegian, men från Ryanair. Då kan du flyga billigt, inte bara från A till B, men också från A till B till C och en massa andra städer", sade Norwegian-chefen.

Bjørn Kjos uppgav att han i framtiden vill inleda liknande förhandlingar med EasyJet och WizzAir. Det ultimata målet är att skapa en allians för lågprisflygbolag. Han uteslöt inte heller liknande allianser med lågprisflygbolag på andra sidan av Atlanten.

”Det finns naturligtvis en potentiell framtida möjlighet där, särskilt då en del av flygbolagen har flygningar som passar fint in i vårt rutnät”, sade Bjørn Kjos om Spirit Airlines och Frontier Airlines.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?