ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Norwegian tvärvänder – utökar flygningar trots skatt

I tisdags tvingade flygskatten Norwegian att skrota linjer. På torsdagen utökar bolaget sina flygningar från Sverige, trots den så förhatliga flygskatten.

I tisdags förklarade flygbolaget Norwegian att det ställer in två direktlinjer från Stockholm till USA. Bolaget förklarade nedläggningen med den nya skatten på flygresor som infördes 1 april.

Men på torsdagen meddelar Norwegian att det öppnar en ny linje från Arlanda till Tallinn. Samtidigt utökar bolaget avgångarna från Stockholm och Göteborg till 14 olika destinationer, både i och utanför Europa.

”Vi kommer ha viss kapacitetsökning i Sverige i år men en större kapacitetsökning kommer till grannländerna”, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson när hon ska förklara bolagets lappkast.

”Vi får ju in nya flygplan i år och de måste ju användas på olika marknader”, säger hon vidare.

Flygskatten har tre nivåer: Resor till ett land inom Europa, även inom Sverige, blir 60 kronor dyrare. Resor till länder utanför EU får en skatt på 250 kronor, om den är kortare än  600 mil. Längre resor än så blir 400 kronor dyrare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer