Norwegian Finans: Storägare avstår att sälja aktier i bookbuilding

Arctic Securities har genomfört en accelererad bookbuilding-process som inte resulterade i någon försäljning av 7,8 miljoner aktier i Norwegian Finans.

Efter onsdagens norska stängning framgick det att en av nischbankens storägare utvärderade förutsättningarna för en dylik försäljning. Norska E24 påpekar att det bara är flygbolaget Norwegian NAS -1,47% Dagens utveckling , fondbolaget Fortelus samt Folketrygdfondet som har så pass stora innehav. Flygoperatören har dock avvisat att den skulle vara säljaren, enligt E24.

Norwegian Finans handelsstoppades i Oslo på onsdagsförmiddagen i väntan på beskedet.

Den 13 november uppgick flygbolaget Norwegians innehav i Bank Norwegian-bolaget till 30,6 miljoner aktier eller 16,4 procent av kapitalet, framgår av nischbankens hemsida. Flygbolaget var med det största ägare i finansbolaget.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?