Norwegian får tillstånd i Argentina

Norwegian har fått operatörstillstånd, så kallat AOC, i Argentina, enligt ett pressmeddelande under helgen.

Norwegian NAS -8,35% Dagens utveckling s dotterbolag i landet, Norwegian Air Argentina (NAA), håller på att bygga upp en administration och andra enligt lag nödvändiga funktioner i Buenos Aires och kommer "inom kort" att starta flygverksamhet under argentinska myndigheter.

I december 2017 godkände det argentinska luftfartsverket 153 Norwegian-linjer från Argentina, av den 156 som flygbolaget hade ansökt om. 

Norwegian planerar att bedriva en relativt stor verksamhet i Argentina, med både inrikes- och utrikesflyg. I december landade det första Norwegian-planet i Buenos Aires, ett tio månader gammal Boeing 737-800-plan. Det var det första av de tio till tolv plan som Norwegian väntas ha i Argentina under 2018. 

Den argentinska lågprisflygmarknaden är alldeles ny. Den första aktören, Flybondi, gjorde sitt första flyg, från Cordoba till Puerto Igauzu, på marknaden den 26 januari. Flybondi planerar att flyga tio Boeing 737-800 i landet under 2018.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?