Annons

Northvolt: "Vi anställer 100-200 personer i månaden"

Den svenska batteritillverkaren Northvolt går på högvarv och rekryteringsbehovet är extremt, inte minst efter det senaste beskedet om en ny fabrik i Göteborg i samarbete med Volvo Cars. Katarina Borstedt, Director Talent Strategy, ger en ögonblicksbild. 

Katarina Borstedt, Director Talent Strategy på Northvolt.
Katarina Borstedt, Director Talent Strategy på Northvolt.Foto:Per Myrehed

Hur många söker ni just nu?
”Just nu expanderar vi Northvolt Labs i Västerås från 400 till 1.000 anställda och Northvolt Ett i Skellefteå från 500 anställda till över 3.000 på bara några få år. Samtidigt växer vi i Stockholm, Gdansk och Fredrikstad, och har precis lanserat ett joint venture med Volvo Cars som också rekryterar. Så sammanlagt anställer vi mellan 100 och 200 personer per månad.”

Vilka typer av tjänster söker ni främst?
”Skickliga operatörer, tekniker, projektledare, forskningsspecialister och förstås alla typer av ingenjörer, från process-, mjukvaru- och elingenjörer till HSE- (reds anm: hälsorelaterade och säkerhetsrelaterade frågor i produktionsmiljö) och kvalitetsingenjörer.”

Hur går det?
”Det är ett rungande intresse för att arbeta på Northvolt, både för att få vara del av den gröna omställningen och för att bygga en ny industri från grunden i rekordfart. Så vi har många fantastiskt duktiga människor som ansluter just nu, men vi letar konstant efter fler.”  

Vilka är de största utmaningarna?
”Det svåraste är att hantera varje enskild rekryteringsprocess med samma höga krav på kvalitet, för att säkerställa att vi bevarar vår kultur och höga leveransförmåga, samtidigt som vi fortsätter växa så pass massivt.”

Tar ni hjälp av konsulter eller sköter ni rekryteringen själva?
”Vi har byggt upp ett stort och numera även prisvinnande rekryteringsteam.”

Varför väljer ni att hantera det med egen personal?
”Vi vill ha full kontroll eftersom rekrytering och tillväxttakt är en så avgörande faktor för Northvolts fortsatta framgång, och något vi kommer syssla med under många år framöver.”

Innehåll från HashiCorp SwedenAnnons

Identitetsbaserade säkerhetslösningar - vitalt på hybrida arbetsplatser

En ständigt föränderlig marknad innebär högre krav och fler utmaningar för företag. När hybrida arbetslösningar samtidigt blir vanligare riskerar många företag med traditionella arbetsplatslösningar att få både mindre effektiva anställda och mindre säkra datalösningar och infrastrukturer.

För många företag blev skiftet till distansarbete abrupt under pandemin, och en mer komplex arbetssituation följde utvecklingen. En stor del av denna komplexitet kom till följd av att varken teknologin eller infrastrukturen som används är skapad för att användas på distans. Inte bara är detta problematiskt ur ett integrationsperspektiv, utan även ur ett säkerhetsperspektiv. Att använda omoderna lösningar som inte längre är anpassade efter verkligheten resulterar i sämre användarupplevelser, lägre produktivitet och ökar risken för dataintrång. 

Sarah Polan, EMEA CTO på HashiCorp, känner väl till de problem som kommer till följd av hybrida arbetsplatser och kraven det medför på en ny modell för bakomliggande infrastruktur. 

–  HashiCorp började som en hybrid arbetsplats och har hanterat allt vad det innebär. Vi har själva gått igenom de svårigheter som kommer med denna typ av arbetsplats – och vet därför vad som krävs för att tackla dem. Vi vet hur man optimerar arbetsflödet och hur man ska tänka för att säkerställa både säkerhetsperspektivet, effektiviteten och flexibiliteten, säger hon och fortsätter:

– När företag började arbeta mer på distans handlade det mycket om att snabbt skala upp befintliga lösningar såsom interna plattformar och mjukvaror för att möjliggöra fortsatt produktion. Nu krävs dock mer raffinerade system som är anpassade efter de förändrade   behov som företagen har, samtidigt som vikten av att lägga grunden med en välfungerande, säker infrastruktur blivit vital på hybrida arbetsplatser.

Att säkra sin digitala infrastruktur 

I takt med att skiftet har även behovet av förändring och modernisering av IT-säkerhetslösningarna ökat. 

HashiCorps lösning Zero Trust fungerar både på traditionella arbetsplatser och i nya, molnbaserade miljöer. Konceptet är utvecklat för att passa en dynamisk och modern arbetsplats, och genom att implementera denna typ av infrastruktur med arbetsflöden och digitala tjänster kan företag säkerställa den säkerhet som krävs. Konceptet är baserat på unika identiteter, både gällande användare, applikationer, tjänster och teknologi, samt hur dessa interagerar med varandra. I stället för att länka en identitet till en IP-adress blir varje enhet tilldelad en egen, unik identitet. Detta gör det lättare att implementera ömsesidig autentisering och upptäcka om någon obehörig försöker ta sig in i någon del av systemet. 

Även om säkerheten är en stor aspekt i HashiCorps koncept är det sömlösa arbetsflödet av lika stor vikt. Att ha användarvänliga system som interagerar med varandra utan extra manuellt arbete har visat sig vitalt för att företag ska skala upp, särskilt på en hybrid arbetsplats. 

– Om man fortsätter hantera processer manuellt kan man omöjligen följa med i den komplexa och dynamiska värld som det nya sättet att arbeta på omfattar. Om man inte kan erbjuda användarvänliga, skalbara och digitala säkerhetslösningar begränsas medarbetarna av teknologin. Detta både motverkar effektiviteten och äventyrar säkerheten – vilket kan ha förödande konsekvenser för tillväxten av företaget, avslutar Sarah.

Läs mer om HashiCorp här! 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HashiCorp Sweden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera