Annons

Northvolt på stor rekryteringsresa – ska hitta 2500 personer

Batteritillverkaren Northvolt har inlett sin landsomfattande turné för att rekrytera 2500 personer till sin blivande batterifabrik i Skellefteå. 

”Det finns ett stort intresse för det vi ska göra”, säger Katarina Borstedt, ansvarig för kompetensförsörjning på Northvolt.

Northvolts vd Peter Carlsson.
Northvolts vd Peter Carlsson.Foto:Jesper Frisk

På måndagen drog Northvolt igång sin landsomfattande turné i jakten på personal till sin blivande batterifabrik i Skellefteå, som ska tillverka batterier till bland annat elbilar. Till första stoppen i Gävle och Sandviken kom 150 personer. 

”Det var en väldigt positiv upplevelse. I Gävle var det en liten kö som stod och väntade in oss. Vi upplever att det finns ett stort intresse bland dem som var där, både nyfikna på Northvolt som företag men framför allt på vilka möjligheter som finns för dem framöver”, säger Katarina Borstedt. 

Tillsammans med Arbetsförmedlingen ska Northvolt informera om jätterekryteringen och samtidigt ta tempen på hur stort intresset är för att jobba inom den här typen av verksamhet och just i Skellefteå. 

Rekryteringen handlar främst om kvalificerade industrijobb som operatörer och materialhanterare, som jobbar på produktionsgolvet, men även processingenjörer, personal inom administration, underhåll och service efterlyses. 

Totalt besöker Northvolt 14 platser där Stockholm, Göteborg och Malmö ingår. Målet på sikt är att rekrytera 2500 personer fram till 2025. 

”En del har ifrågasatt om fabriken blir av, men sedan bolaget hittat första steget av finansiering, har det börjat röra på sig mycket mer. Jag har suttit i möten i telefonen hela dagen kring Northvolt, så det är ett stort intresse”, säger Michael Persson, branschstrateg på Arbetsförmedlingen.

I juni säkrade Northvolt en investering på 9 miljarder kronor och en order på 122 miljarder kronor. Flera stora bolag backar upp, bland annat Scania och Volkswagen.

Northvolts batterifabrik är den första i sitt slag i Sverige och 2021 ska produktionen vara igång. 

”En anledning till att vi lägger den här rekryteringen tidigt är att många av de här individerna kommer att behöva någon typ av vidareutbildning, innan det blir aktuellt att söka ett jobb hos oss”, säger Katarina Borstedt.  

De större volymerna av personal ska börja jobba inom ett två år. Bland de första som anställs kommer en högre andel bestå av erfaren personal. 

”Vi behöver individer med gedigen erfarenhet, som tar emot de individer som inte har så mycket erfarenhet.” 

Kommer ni att få ihop 2500 personer?

”Ja, det tror jag absolut, det är jag helt övertygad om”, säger Katarina Borstedt. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?