1515
Annons

Northbaze ökade orderboken

Northbaze, som designar och utvecklar musikhörlurar och tillbehör för mobila enheter, hade under tredje kvartalet i år en nettoomsättning i nivå med föregående års tredje kvartal med ett positiv ebitda-resultat.

Det framgår av delårsrapporten.

Sammantaget hade koncernen en omsättning om 28 miljoner kronor under kvartalet (28). 

Koncernens B2C-försäljning online för kvartalet uppgår till cirka 19 procent av den totala försäljningen av koncernens egna varumärken exkluderat försäljning inom affärsområdet Adiantes och dess externa OEM-tillverkning.

Bruttomarginalen ökar under kvartalet och uppgick till 44 procent (42%).

Orderboken i Northbaze Group är 280% större jämfört med föregående år och vid tredje kvartalets utgång uppgår den till 25,1 miljoner kronor (6,6), varav 5,4 miljoner inom Audio & Sound, 7,7 miljoner inom Smart Mobility och 12 miljoner inom Adiantes.

Ebitda-resultatet var positivt och uppgick till 0,3 miljoner kronor (-5,0). Ebitda har under kvartalet påverkats av löpande kostnader relaterade till det avslutade omstruktureringsprogrammet, engångsavskrivningar av obsoleta produkter samt vitesbeloppet från Nasdaq, samtliga dessa kostnader är av engångskaraktär. 

Kassaflödet för kvartalet var positivt och uppgick till 0,2 miljoner kronor (-27).

Soliditeten för koncernen uppgår till 49 % (60%) vid periodens slut.

Northbaze har sedan pandemin startade fokuserat på att erbjuda anpassade skyddsprodukter för både professionella användare ute på fälten inom exempelvis serviceyrken och för användare inom skolsektorn som i allt större utsträckning är användare av olika former av digitala verktyg. 

Northbaze har som tidigare kommunicerats satsat på att bygga en ny IT-infrastruktur för den europeiska verksamheten inklusive nya E-com-plattformar under tredje kvartalet, vilket tagit mer tid än vad som tidigare prognostiserats. Det har medfört kortsiktiga negativa effekter på boalgets online-försäljning. 

”Men nu är Jays onlineplattformar igång och anpassade för både den svenska och tyska marknaden samt den internationella scenen”, skriver bolaget.


Chemotechs ökade bruttoförlusten tredje kvartalet

First Norh-listade medicinteknikbolaget Scandinavian Chemotech redovisar ett resultat före skatt om -5,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021, jämfört med -2,9 miljoner motsvarande period året innan.

Bolaget hade en nettoomsättning i kvartalet på 9.000 kronor (41.000 kronor). Orderboken uppgick till 1,1 miljoner kronor vid kvartalets slut (0,5).

Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -7,0 miljoner kronor under kvartalet (-2,8). Chemotech genomförde tidigare i höstas två riktade nyemissioner som tillförde bolaget cirka 19 miljoner kronor efter transaktionskostnader.

Enligt vd Mohan Frick kan det tredje kvartalet på många sätt anses som ett av Chemotechs starkaste hittills och som för första gången inneburit att bolaget kunnat marknadsföra produkten Iqwave som en CE-märkt teknologi. 

”Förutom att vi genom certifieringen kunnat accelerera utvärderingsprocesserna på nya marknader har vi även kunnat se ett markant ökat intresse för vår tumörspecifika elektroporationsteknologi från både human- och veterinärmedicinsidan, där seriösa aktörer på egen hand söker upp bolaget för att visa sitt intresse”, skriver vd i delårsrapporten.

Han pekar på att efter mer än 18 månader med hinder från pandemin har Chemotechs marknadsföringsaktiviteter återupplivats inom affärsområdet Animal Care.  

”Det är en intressant tid som vi har framför oss där det blir allt tydligare att vår satsning på veterinärmedicin var helt rätt. Antalet potentiella samarbetspartners med kommersiella och akademiska intressen ökar för varje vecka och vi ser att den globala lanseringen av Vetiqure TM troligen kommer att överträffa våra egna förväntningar”, skriver Chemotechs vd.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?