ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Norskt bostadsbolag fortsätter öka i JM

Det norska bostadsbolaget Obos fortsätter att köpa aktier i JM. Det visar den senaste sammanställningen från ägardatatjänsten Holdings.

Innehavet har under det första kvartalet utökats med drygt 454.000 aktier till nästan 4,6 miljoner och det motsvarar nu 6,3 procent av kapital och röster. Det är ökning från 5,7 procent vid årsskiftet. Obos är numera JM:s näst största ägare efter Swedbank Robur.

I ett pressmeddelande i början av mars i fjol avslöjade Obos – som är en sammanslutning av bostadsrättsföreningar och ett slags motsvarighet till svenska HSB – att bolaget köpt 2 procent av aktierna i JM. Den posten utökades under våren och under hösten.

"Förvärvet är en långsiktig finansiell investering där Obos med sin industriella inställning till ägande kommer att bidra till ytterligare utveckling av JM", skrev Obos i pressmeddelandet i fjol.

Obos hade då haft mindre aktieposter i NCC, Peab och Skanska.

"Nu har vi gjort ett val. Vi köpte poster i alla fyra byggbolagen för ett par år sedan och har gjort en utvärdering av vilket vi ville satsa lite mer på", sade vd Daniel Kjørberg Siraj till Dagens Industri i början av mars.

Tyck till