1515

Norska räknemissen – kräver 243 miljoner

Hur många sidor får ett anbud vara på? Det bråkar de nu om i Norge. Bombardier stämmer nu Bane Nor, den norska motsvarigheten till Trafikverket, på 243 miljoner norska kronor. Det uppger norska tidningen Dagens Næringsliv.

Foto:TT

Den kanadensiska transportjätten Bombardier skriver i sin stämningsansökan, enligt Dagens Næringsliv, att de trodde att 200 sidor var maxgränsen för hur många sidor deras anbudsdokument fick vara. Det vinnande företaget franska Alstom hade däremot lämnat in hela 283 sidor. 

”Detta brott mot kraven på anbuden i anbudsdokumenten gav Alstom möjlighet att tillhandahålla mer grundliga och detaljerade beskrivningar, och var därmed en konkurrensfördel”, skriver Bombardier bland annat.

De båda bolagen tävlade om ett uppdrag i projektet för att installera ERTMS, det europeiska standardsystemet för signaler och fjärrstyrning, i Norge. Den samlade värdet för hela utbyggnaden är 21 miljarder norska kronor och var uppdelat i flera olika uppdrag, skriver Dagens Næringsliv. Uppdraget företagen slogs om har ett värde om 1,75 miljarder norska kronor inledningsvis.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?