Annons

Norska investmentjätten rusar efter noteringsplan

Det norska investmentbolaget Aker rusar på Oslobörsen efter planer på att notera Aker Biomarine.

Kjell-Inge Røkke.
Kjell-Inge Røkke.Foto:Stian Lysberg Solum

Aker Biomarine är ett bioteknikbolag som arbetar med krill, ett litet kräftdjur som utgör mat till en mängd olika djur. Bolaget är enligt egen utsago dedikerat till att stärka människors och planetens hälsa.

Det bolaget vill Aker, som ägs av den norske miljardären Kjell-Inge Røkke, nu notera. Beskedet mottogs med jubel på Oslobörsen som belönade Aker-aktien med ett rus på över 12 procent i den inledande handeln. Glädjeyran har dock kommit av sig något och aktien är strax efter klockan 10 upp 9,8 procent.

Prospektet värderar Aker Biomarine till ungefär 8 miljarder norska kronor, knappt 8 miljarder svenska kronor. Planen är att först notera aktien på Merkur Market och därefter flytta till Oslobörsen senast under det första kvartalet 2021.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?