ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Norska fonden dumpar H&M – och Clas Ohlson

Norska fondbolaget Odin valde mellan att öka eller sälja hela innehavet i H&M. I slutändan gav norrmännen upp.

Odin Fonder har sålt H&M-aktier för drygt 450 miljoner svenska kronor.

Det rapporterar norska E24.

”Vår analys av en detaljhandelsbransch som är i total förändring, i kombination med minskat förtroende för ledningen, trög förändringsvilja och otillräckligt fokus på viktiga problem har varit avgörande för vårt beslut att sälja”, framhåller Odins investeringschef Vegard Søraunet.

Tidigare har Odin Fonder sagt att de skulle utvärdera sitt innehav i H&M och att valet stod mellan att dubbla aktieinnhavet eller sälja allt. Nu har Odin satt ner foten och enligt E24 har fondbolaget sålt aktier för motsvarande drygt 500 Mkr.

I ett brev till investerarna skriver Vegard Søraunet att H&M behöver stänga minst 1.000 butiker och renovera lika många måste renoveras. 

"På toppen av det borde varulagret skrivas ned. När det gäller dagens toppchefer är vi osäkra. Vi i Odin äger många bolag med starka ägare. Så är det i H&M också , men storägare bör vara flexibla vad gäller vd-posten, och så är det inte i HM&", skriver investeringschefen enligt E24.

Samtidigt har Odin Fonder också övergett Clas Ohlson och sålt allt i detaljhandelsbolaget.

"Det stora felet vi gjorde i vår Clas Ohlson-investering är att Clas Ohlson säljer 3,5 procent av sina varor online", skriver investeringschef Vegard Søraunet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer