Annons

Norska Aker Solutions går samman med Kvaerner

Norska Kvaerner och Aker Solutions har beslutat att gå samman. Syftet är att skapa ett bolag med tillräcklig styrka och finansiell ställning för att vara framgångsrikt i den växande marknaden för förnybar energi, uppger bolagen i ett pressmeddelande.

Foto:Larsen, Håkon Mosvold

Fusionen utförs genom att Aker Solutions absorberar Kvaerner. 

Betalningen utgår i form av aktier i Aker Solutions baserat på det volymviktade genomsnittspriset för bolagen på Oslobörsen under en period av 30 dagar. En aktie i Kvaerner ger rätten till minst 0,7629 aktier och som mest till 1,1404 aktier i Aker Solutions.

Affären kräver godkännande av de båda bolagens extrastämmor.

Aker Solutions hade vid årets början cirka 16.000 anställda, medan Kvaerner hade omkring 2.800. Bolagen avser att slutföra tidigare inledda personalminskningar och kostnadsreduktioner om sammanlagt cirka 1,5 miljarder norska kronor.

Det nya bolaget kommer att driva verksamhet i cirka 25 länder. Den sammanslagna verksamheten omsatte i fjol cirka 38 miljarder norska kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?