Annons

Norsk Hydro tvingas halvera produktionen på anläggning i Brasilien

Den norska aluminiumproducenten Norsk Hydro åläggs att minska produktionen med 50 procent vid sin anläggning Alunorte i Brasilien.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Den brasilianska miljömyndigheten Semas kräver att Hydro ska halvera produktionen av kalcinerad aluminiumoxid senast den 1 mars, mot vite om 500.000 real, cirka 1,25 miljoner kronor, per dag.

Det är ännu för tidigt att bedöma de ekonomiska effekterna för bolagets del, men de kan potentiellt bli "väsentliga", uppger Hydro.

Bakgrunden till de nya föreskrifterna är att Hydro med en dags marginal missat att uppfylla tidigare föreskrifter gällande en vattenbassäng vid anläggningen, enligt bolaget.

Uppgifter om pålagor från brasilianska myndigheter satte på tisdagen press på Norsk Hydro, då aktien slutade nästan 3 procent ned.

DNB Markets bedömde att eventuella produktionsneddragningar till följd av beskedet kommer att ge en månatlig negativ effekt om minst 230 miljoner norska kronor på ebitda-resultatet. Produktionsneddragningarna kan komma att pågå under mer än tre veckor bedömde DNB då.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?