1515

Norsk eremitchans till salu

Den som vill ta sjötomten till en ny nivå vid nästa flytt har nu en unik möjlighet. Gården Finnabotn, som ligger ensam vid Finnafjorden i Norge, är till salu.

Bruket används som gästgiveri.
Bruket används som gästgiveri.Bild:Mulighetenes Marked

Huset, som är ett mindre gårdsbruk, är beläget i Vik i Sogn, norr om Bergen. Gården brukas i dag som gästgiveri med totalt nio dubbelrum, stor matsal, storkök, bar, fritidshus och två friggebodar, varav den ena ligger uppe på fjället.

Och den som drömmer om att bo långt från närmsta granne och trafikerade väg kan ha hittat sitt drömboende. Gården saknar både grannar och trafikerade vägar och bästa sättet att ta sig dit är med båt, enligt Mulighetenes Marked. Man behöver heller inte trängas på den tillhörande tomtytan som uppgår till 759.615 kvadratmeter.

Totalt finns 11 sovrum med 22 sängplatser på en boyta på 684 kvadratmeter. Fritidshuset, som byggdes 2010, erbjuder två sängplatser och en balkong med fantastisk utsikt över dalen.

Den som vill utveckla verksamheten ytterligare har bland annat goda möjligheter att bygga ett stilrent apartmenthotel på vinden, enligt Mulighetenes Marked. 

Utropspriset för gården är 7,3 miljoner svenska kronor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?