1515

Norrsken stöttar bioteknikbolagets virustest

Klarnagrundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken stöttar ett biotechbolag från Sci Life Lab. Målet är ett nytt snabbtest för att upptäcka coronavirus. Testet ska kunna utföras i hemmet.

Nicole G Joensson, vd och en av tre grundare av bioteknikföretaget Colorna som utvecklar ett snabbtest för att upptäcka coronaviruset.
Nicole G Joensson, vd och en av tre grundare av bioteknikföretaget Colorna som utvecklar ett snabbtest för att upptäcka coronaviruset.Foto:Michael S.U. Hudson
Funda Sezgi, är operativ chef på stiftelsen Norrsken och den som leder det dagliga arbetet med Action against corona.
Funda Sezgi, är operativ chef på stiftelsen Norrsken och den som leder det dagliga arbetet med Action against corona.Foto:Morgan Ekner
Erik Engellau-Nilsson, vd för Norrsken.
Erik Engellau-Nilsson, vd för Norrsken.Foto:Evelina Carborn

Forskningsbolaget Colorna får en halv miljon kronor för att finansiera några veckors intensivt utvecklingsarbete. Målet är att så snabbt som möjligt få fram ett nytt slags snabbtest som kan visa om en person bär på coronaviruset.

”Vi är ett bioteknik-startup som utvecklar en teknik för snabbtester och finansieringen gör det möjligt att anpassa vår plattform för att upptäcka coronaviruset”, säger Nicole G Joensson, vd och en av bolagets tre grundare.

Tekniken kräver inget blodprov, utan testet är tänkt att kunna utföras i hemmet och ge svar inom en kvart.

Den som vill testa sig skrapar med en bomullspinne i halsen och droppar sedan en reagensvätska på provet. Vätskan får provet att ändra färg, om viruset finns där. 

”Målet är att minska trycket på sjukvården”, säger Nicole G Joensson.

Tre års utvecklingsarbete ligger bakom den tekniska plattformen, som kan användas för tester av olika typer av sjukdomar. Det Colorna arbetar med nu är att säkerställa att testet också fungerar för att upptäcka just coronaviruset.

En halv miljon kronor satsas nu för att bolagets utvecklingsarbete ska komma i mål.

Hälften av summan kommer från stiftelsen Norrsken, genom kampanjen Action against corona, som startats tillsammans med Dagens industri för att dämpa de negativa samhällseffekterna av coronavirusets utbredning.

Resten kommer från initiativet WeFightCovid, som är ett initiativ för att samla företag och privatpersoner som vill stötta vården under coronakrisen.

”Vi är en stiftelse med 75 personer som jobbar ideellt för att stötta sjukvården på olika sätt, med allt från matleveranser och gratis hyrbilar till att skaffa fram skyddsutrustning och göra tester mer tillgängliga för att fler ska kunna se om de har eller har haft corona”, säger André Frisk kommunikationschef på WeFightCovid.

Inledningsvis var Norrskens tanke att hålla sig borta från det medicinska området, för att i stället fokusera på lösningar som mildrar svallvågorna av virusutbrottet.

”Men när vi tittat på alla förlag som kommit in och vilka effekter de skulle kunna ha, så är det en sak som står ut och som visar sig göra störst skillnad – och det är utökad testning, så att du vet om du ska sätta dig i karantän eller kan gå tillbaka till jobbet”, förklarar Norrskens vd Erik Engellau-Nilsson.

Därför har Action against corona tagit en delvis ny riktning sedan före påsk och arbetar nu med att hitta lösningar som kan bidra till att fler får möjlighet att testa sig för coronaviruset.

”Norrsken är i grund och botten en startup och vi lever som vi lär, så vi utvecklar kampanjen hela tiden i takt med att vi lär oss”, säger Funda Sezgi, operativ chef på Norrsken och den som leder det dagliga arbetet med Action against corona.

Hon berättar att hittills har över tusen ansökningar om finansiering kommit in från 75 olika länder. Majoriteten av dem kommer från Sverige, USA och Storbritannien – men över 10 procent kommer från länder i Afrika.

 


Innehåll från AkaviaAnnons

Här är branschen där jurister tjänar bäst

Är du affärsjurist inom telekom? Då har du dragit en lönemässig vinstlott i jämförelse med dina juristkollegor i andra branscher. Andra sätt att få hög lön är att ha en beslutsfattande roll eller att bli partner på en större affärsjuridisk byrå, menar Caroline Lindeberg, löneexpert på fackförbundet Akavia.

Det är många faktorer som styr våra löner. Inte bara var i landet vi arbetar utan även bransch, sektor, befattning och vilket ansvar vi har. 

– Bland juristerna finns allt från handläggare till chefsjurister och chefsrådmän, så det finns stora lönespridningar. Om du har en beslutsfattande roll får du självklart högre lön än om du bereder juridiska ärenden, säger Caroline Lindeberg, lönespecialist på Akavia, fackförbundet för akademiker. 

Jurister som jobbar i telekomföretag har högst lön, medianen ligger på 77 400 kronor. 

– Det kan jämföras med min bransch, alltså arbetstagar- och arbetsgivarorganisationer, där medianlönen är 59 800 kronor.

Åklagare och jurister inom försäkring har cirka 60 000 kronor i månaden, medan bank och finans ger en månadslön på 64 000 kronor. 

– Alla sektorer där du kan ta bra betalt av kunden ger större möjlighet till högre lön. Är du dessutom partner på en större affärsjuridisk byrå kan du nå riktigt höga lönenivåer. Men självklart kan det innebära krävande arbetstider och leveransförväntningar. 

Även var i landet du arbetar har betydelse. En jurist i Stockholm tjänar cirka 7 000 kronor mer än kollegan i Malmö/Lund – 51 000 kronor i månaden jämfört med 43 800. 

Expertens 10 bästa tips för högre lön  

Våga ta chansen

Akavia bildades i januari 2020 av Jusek och Civilekonomerna och samlar i dag 130 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Som medlem har du inte bara tillgång till inkomstförsäkring och individuell rådgivning, utan också Sveriges bästa lönestatistik för akademiker.  

–  Med vår statistik får du en uppfattning om löneläget för chefer och ett bra riktmärke inför ditt lönesamtal. Men det är först när du finfördelar den som den blir riktigt spännande och användbar. Då blir den ett vasst verktyg som hjälper dig i lönesamtalet, säger Lee Wermelin, ordförande i Akavia.

Lee Wermelin, ordförande i Akavia
Lee Wermelin, ordförande i Akavia

Du kan med hjälp av lönestatistiken jämföra din lön med andra med samma utbildning och titel och även bryta ned statistiken på åldersgrupp, examensår, befattning, region och bransch. 

– Så läs på, tänk efter och ta hjälp av våra rådgivare. Du har ju samma jobb och krav på dig oavsett om du gör en bra förhandling eller inte. Så varför missa chansen att våga lite mer? 

Ta förhandlingen på allvar 

Tänk också på att de största möjligheterna att göra ordentliga lönekliv finns när du byter tjänst. 

– Störst chans har du om du byter arbetsgivare, men även om du byter tjänst inom din nuvarande arbetsplats och får nya arbetsuppgifter och mer ansvar, säger Caroline Lindeberg.

– I snitt byter vi jobb sju till åtta gånger i livet, missar du de tillfällena är det svårare att klättra på lönestegen. Vid den generella, årliga lönerevisionen har du sämre möjligheter att höja din lön med stora påslag, avslutar hon.  

Så bemöter du chefens argument på lönesamtalet 

Mer från Akavia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Akavia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?