Norges nya regering visar upp sig i morgon

Med de tre partiledarna i spetsen kommer Norges nya regering att visa upp sig för första gången tillsammans på Slottsplatsen i Oslo i morgon.

Norska medier spekulerar nu om de olika förändringarna i regeringen. Den största blir framför allt att det liberala partiet Venstre får ministerposter i en regering för första gången på 17 år. Høyre och Fremskrittspartiet mister varsitt stadsråd, samtidigt som det tillförs ett nytt.

Enligt uppgifter till norska TV2 kommer Venstreledaren Trine Skei Grande att bli ny kulturminister. Vice partiledare Ola Elvestuen blir ny klimat- och miljöminister och Iselin Nybø, tidigare ledamot i stortinget, blir minister för högre utbildning, enligt TV2.

Den nya regeringen väntas presenteras under onsdagen efter det att ministrarna träffats i parlamentet stortinget.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?