Norges inflation lägre än väntat

Norges konsumentpriser steg 0,4 procent i februari jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad föregående år steg priserna 2,5 procent, enligt statistik från Statistisk sentralbyrå.

Analytikerna hade räknat med att KPI skulle ha stigit 0,8 procent under månaden och stigit med 2,9 procent jämfört med samma månad föregående år, enligt Bloomberg News prognosenkät.

SSB:s mått för kärninflationen, KPI-JAE, steg med 1,6 procent jämfört med samma månad föregående år.

Analytiker hade räknat med en kärninflation på 2,0 procent. I januari uppgick kärninflationen till 2,1 procent.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?