1515
Annons

Norges finansminister hotar lämna regeringen

Fremskrittspartiets partiledare och Norges finansminister Siv Jensen hotar att avgå från regeringen. Hon söker nu stöd för att sätta hårt mot hårt mot statsminister Erna Solberg.

Siv Jensen.
Siv Jensen.Foto:Poppe, Cornelius

Under eftermiddagen i dag hålls ett gruppmöte i Stortinget.

”Vi kommer nu att definiera några väldigt tydliga krav från Fremskrittspartiet. Sen blir det upp till Erna och Høyre att ta det på allvar eller inte ta det på allvar. Det behöver hända ganska snabbt. För vår bägare är nu full. VI sitter inte i regeringen till vilket pris som helst. I IS-frågan har de tre andra partierna vänt sig bort från Fremskrittspartiet”, säger Jensen till Dagbladet.

I går beslutade regeringen att hämta hem en 29-årig norsk kvinna och hennes två barn från Syrien, tvärt emot Fremskrittspartiets vilja.

Norska säkerhetspolisen PST misstänker kvinnan för att ha deltagit i terrororganisationerna IS och Nusrafronten.

Hedgeduon: ”Monumental förändring” ger nya börsvinnare

Den nystartade hedgefonden Protean har har levererat en positiv avkastning sedan i våras trots att börsen är ned tvåsiffrigt. För Di berättar förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson om succéreceptet – och vilka bolag de ratar.

”Den förändringen är monumental jämfört med tidigare, så polletten om hur stor påverkan det har på sektorn kommer gradvis att trilla ned”, säger de om favoritaktierna.

Förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson.
Förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson.Foto:Jack Mikrut

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera