Norges finansminister hotar lämna regeringen

Fremskrittspartiets partiledare och Norges finansminister Siv Jensen hotar att avgå från regeringen. Hon söker nu stöd för att sätta hårt mot hårt mot statsminister Erna Solberg.

Siv Jensen.
Siv Jensen.Foto:Poppe, Cornelius

Under eftermiddagen i dag hålls ett gruppmöte i Stortinget.

”Vi kommer nu att definiera några väldigt tydliga krav från Fremskrittspartiet. Sen blir det upp till Erna och Høyre att ta det på allvar eller inte ta det på allvar. Det behöver hända ganska snabbt. För vår bägare är nu full. VI sitter inte i regeringen till vilket pris som helst. I IS-frågan har de tre andra partierna vänt sig bort från Fremskrittspartiet”, säger Jensen till Dagbladet.

I går beslutade regeringen att hämta hem en 29-årig norsk kvinna och hennes två barn från Syrien, tvärt emot Fremskrittspartiets vilja.

Norska säkerhetspolisen PST misstänker kvinnan för att ha deltagit i terrororganisationerna IS och Nusrafronten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?