Norge häver flygförbudet från Storbritannien

Norge tar bort flygförbudet från Storbritannien, som infördes för att stoppa spridningen av den mer smittsamma varianten av coronaviruset. Flygstoppet infördes den 21 december.

Foto:Jil Yngland

Plan från Storbritannien tillåts åter att landa från och med den den 2 januari meddelade den norske hälsoministern på fredagen, rapporterar Reuters.

Oslo gick på torsdagen ut med att alla personer som anländer från utlandet ska testas för covid-19, antingen direkt vid ankomsten eller inom 24 timmar.

Statsminister Erna Solberg säger att en spridning av den nya virusmutationen skulle kunna leda till fullständig nedstängning av samhället.

Norge hade det fjärde lägsta smittotalet i Europa, 113,6 bekräftade fall av covid-19 per 100.000 invånare, under den senaste fjortondagarsperioden. Island, Grekland och Finland hade lägre smittal.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?