Hoppa till innehållet

Annons

Norge häver flygförbudet från Storbritannien

Norge tar bort flygförbudet från Storbritannien, som infördes för att stoppa spridningen av den mer smittsamma varianten av coronaviruset. Flygstoppet infördes den 21 december.

Foto: Jil Yngland

Plan från Storbritannien tillåts åter att landa från och med den den 2 januari meddelade den norske hälsoministern på fredagen, rapporterar Reuters.

Oslo gick på torsdagen ut med att alla personer som anländer från utlandet ska testas för covid-19, antingen direkt vid ankomsten eller inom 24 timmar.

Statsminister Erna Solberg säger att en spridning av den nya virusmutationen skulle kunna leda till fullständig nedstängning av samhället.

Norge hade det fjärde lägsta smittotalet i Europa, 113,6 bekräftade fall av covid-19 per 100.000 invånare, under den senaste fjortondagarsperioden. Island, Grekland och Finland hade lägre smittal.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera