Annons

Nordkorea skrämmer inte Ikea

Nordkoreas diktator Kim Jong-un må skramla med missilerna men han skrämmer inte Ingvar Kamprad. På tisdagen meddelade Ikea Korea att ett nytt varhus öppnar i Sydkorea i slutet av oktober.

Under onsdagen har börserna världen över skakat av sig oron efter den senaste missiluppskjutningen från Nordkorea.

Natten till tisdagen svensk tid skickade den lilla diktaturen en missil över norra Japan. Avfyrningen har fördömts av FN:s säkerhetsråd.

USA:s president Donald Trump svarade i ett uttalande att "alla alternativ" är möjliga efter den senaste missilattacken. Nordkoreas Kim Jong-un nöjde sig med att senare konstatera att missilen var ett första steg i en kampanj mot det amerikanska territoriet Guam i Stilla havet.

Möbeljätten Ikea skräms dock inte av Nordkoreas hot, rapporterar sydkoreanska Korea Herald

I samband med en pressträff på tisdagen meddelade André Schmidtgall, chef för Ikea Korea, att ett andra varuhus ska öppnas i slutet av oktober i år.

Därmed kommer möbeltillverkarens två största varuhus ligga i Sydkorea. Det nya varuhuset, som i en närförort norr om huvudstaden Seoul i oktober, blir det största med sju våningar varav tre under marken enligt CNBC.

De kommande tre åren vill Ikea öppna ytterligare fyra varuhus i landet.

Det finns goda kommersiella skäl för Ikea att fortsätta expandera på den sydkoreanska marknaden, rapporterar Korea Herald. Under det brutna räkenskapsåret 2016/2017 steg försäljningen i landet med 6 procent i årstakt till 365 miljarder sydkoreanska won eller knappt 2,6 miljarder kronor. Närmare 6,5 miljoner personer besökte Ikeas hittills enda varuhus i landet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera