Annons

Nordkorea öppnar för samtal med USA

Seniora företrädare för Nordkoreas regim som besökte Sydkorea på söndagen uppgav att Nordkorea är öppet för samtal med USA. 

Utvecklingen i relationerna mellan Nord- och Sydkorea och Nordkorea och USA bör gå hand i hand. Det uppgav Sydkoreas presidentkontor enligt Reuters, efter att delegationen träffat president Moon Jae-in.

Tidigare på söndagen fördömde Nordkoreas statliga media de skärpta sanktioner som USA:s president Donald Trump flaggade för i fredags, och hävdade att de kan provocera fram konfrontation.

"I avslutningen av de olympiska spelen så löper USA amok genom att föra fram ännu ett mörkt moln av konfrontation och krig på den koreanska halvön genom att annonsera enorma sanktioner mot DPRK (Nordkorea)", uppgav den statliga nyhetsbyrån KCNA med hänvisning till ett uttalande från utrikesdepartementet.

Baik Tae-hyun, talesperson för Sydkoreas departement för återförenande, uppgav på måndagen att de hoppas på "konstruktiva" samtal mellan Nordkorea och USA vid ett lämpligt tillfälle. 

Den nordkoreanska delegationen väntas träffa flera sydkoreanska regeringsföreträdare i början av veckan. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?