Nordkorea i möte om kärnvapenfrågan i New York

USA utrikesminister Mike Pompeo och den högt uppsatte nordkoreanske politikern Kim Yong-Chol kommer att träffas i New York under veckan som kommer för att fortsätta diskussionerna om Nordkoreas kärnvapenprogram.

Nordkoreas ledare Kim Jong Un och USA:s president Donald Trump.
Nordkoreas ledare Kim Jong Un och USA:s president Donald Trump.Foto:TT

Det meddelar den amerikanske utrikesministern dagen efter att Nordkorea sagt sig överväga att börja tillverka kärnvapen igen om inte USA drar tillbaka sina hårda sanktioner.

Vid ett historiskt möte i juni undertecknande Kim Jong-Un och Donald Trump ett vagt formulerat avtal om kärnvapennedrustning. Men sedan dess har lite hänt, USA står fast vid sina sanktioner och i Nordkorea växer frustrationen.

"De förbättrade relationerna är oförenliga med sanktioner. Det som återstår att göra är för USA att agera korrekt," står det i uttalandet som undertecknats av chefen för det nordkoreanska utrikesdepartementets avdelning för Amerikastudier, som distribueras via den statliga nyhetsbyrån KCNA.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?