ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordkorea avfyrade två projektiler - strax efter samtalsinvit

  • Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Foto: ?????

Nordkorea avfyrade på tisdagsmorgonen två "kortdistansprojektiler" mot havet öster om landet, bara timmar efter att ha signalerat villighet att återstarta kärnvapensamtalen med USA.

Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till uppgifter från Sydkoreas försvarsmakt.

Projektilerna sköts strax före klockan 7.00 lokal tid på tisdagsmorgonen, bara en kort tid efter att den ledande nordkoreanske diplomaten Choe Son Hui gjort ett uttalande om att landet är redo att fortsätta samtalen "vid en tid och plats som ska beslutas sent i september". Dessa uppgifter kommer från en statlig nordkoreansk nyhetsbyrå.

I uttalandet hänvisade diplomaten till amerikanska kommentarer på senare tid som uttryckt önskemål om nya förhandlingar.

Sydkoreas nationella säkerhetsråd uttryckte "stark oro" över den nordkoreanska projektilerna efter ett extrainkallat möte på tisdagen. Rådet uppgav att de ser över det generella säkerhetsläget på halvön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer