Nordiskt klimatmöte med Merkel på Island

De nordiska statsministrarna samlas under morgonen för sitt traditionsenliga sommarmöte, som i år hålls i den isländska huvudstaden Reykjavik. Även företrädare för Åland, Färöarna och Grönland deltar.

Islands premiärminister Katrin Jakobsdottir tar emot Tyslands förbundskansler Angela Merkel vid sommarresidenset i Thingvellir nationalpark.
Islands premiärminister Katrin Jakobsdottir tar emot Tyslands förbundskansler Angela Merkel vid sommarresidenset i Thingvellir nationalpark.Foto:Naina Helén Jåma/TT

Efter mötet skriver de under en gemensam deklaration om klimatarbete och hållbar utveckling tillsammans med vd:ar för ett antal nordiska företag.

Därefter träffar statsministrarna Tysklands förbundskansler Angela Merkel, som bjudits in som gäst till årets möte.

De kommer bland annat att diskutera klimat- och säkerhetsfrågor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?