1515
Annons

Nordic Mines saknar likvida medel

Nordic Mines likvida medel uppgick vid halvårsskiftet till 4,8 miljoner kronor. Således har bolaget för närvarande inte tillräckligt med likviditet för att täcka sitt behov under de kommande tre månaderna räknat från rapportdagen.

Det uppger Nordic Mines i delårsrapporten för det andra kvartalet.

Intäkterna i kvartalet uppgick till 0,0 miljoner kronor (0,0) eftersom Laivagruvan fortsatt har förvaltats endast genom skötsel- och underhållsdrift.

Nettoresultatet uppgick till minus 4,5 miljoner kronor (-8,4), motsvarande minus 0,01 kronor per aktie.

I delårsrapporten konstaterar styrelsen att Nordic Mines har fortsatta svårigheter att hantera betydande finansieringsutmaningar.

"Det hämmar förstås möjligheterna till operativ verksamhet vid Laiva-gruvan", noterar styrelsen.

Som tidigare har informerats har årsstämman beslutat om nyemission om drygt 69 miljoner kronor.

"I samband med extrastämma 8 september kommer aktieägarna att värdera två erbjudanden om finansiering och utveckling av bolaget. Ett erbjudande om att ingå en affärsöverenskommelse med det på den kanadensiska börsen noterade Firesteel Resources Inc eller en affärslösning som kommer att presenteras av aktieägaren Lau Su Holding AB", uppger styrelsen.

"Bolaget söker efter att både bredda styrelsen samt förstärka resurser för ledning inklusive utse verkställande direktör", heter det vidare.

Aktien har varit handelsstoppad sedan den 7 juli. Börsoperatören Nasdaq har frågetecken kring Nordic Mines börsfähighet, inte minst beträffande informationsgivning.

 


Innehåll från KIAAnnons

Större och starkare – så är helt nya Kia Sportage

Med bra innerutrymmen och flexibla lösningar har Kia Sportage blivit omåttligt populär i Sverige.

Nu kommer en ny generation – speciellt framtagen för europeiska förhållanden.

Favoriten lanseras nu som laddhybrid.

Här är nya Kia Sportage – se alla bilderna

Kia Sportage har länge varit en favorit bland svenska bilförare. Nu lanseras nya Kia Sportage som Plug-In Hybrid. Denna familjesuv är fyrhjulsdriven och har en räckvidd på eldrift upp till 70 kilometer (WLTP).

Stora innerutrymmen

Femte generationens Kia Sportage har dessutom fått bättre innerutrymmen än sin föregångare, vilket bland annat märks i baksätet som fått generöst med benutrymme.

I Sportage Plug-In Hybrid är batteriet placerat under bilens golv, mellan hjulaxlarna, och även här har innerutrymmena fått lite extra resurser för både knän och huvud.

Tilltaget bagageutrymme

I nya Kia Sportage kan baksätet fällas i tre sektioner (40/20/40). Det gör att man kan anpassa bilens lastutrymme efter vad som ska fraktas, och hur många personer som behöver få plats. Sportage laddhybrid rymmer 540 liter bagage samtidigt som fem personer reser bekvämt. Med baksätet helt fällt sväljer den 1 715 liter.

Nya Kia Sportage Plug-In Hybrid får dra 1 350 kg.

Mot 100% laddbart 2024

Kia Sportage har varit populär bland svenska bilköpare i alla sina generationer och Kia är för femte året i rad det tredje största märket på den svenska marknaden och det mest sålda till privatköpare.

Kia har dessutom det lägre genomsnittliga koldioxidutsläppet av de bäst säljande bilmärkena på den svenska marknaden. Snittet för bilmodeller från Kia är 35 gram/km medan snittet för totalmarknaden är 75 gram/km.

2024 ska Kia enbart sälja laddbara bilar och redan under första kvartalet 2022 bestod Kias försäljning i Sverige till 82 procent av laddbara modeller.

Större och mer praktisk – nya Kia Sportage som laddhybrid

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?