1515
Annons

Nordic Iron Ore minskar förlusten

Gruvprospekteringsbolaget Nordic Iron Ore, listat på First North, redovisar ett resultat efter skatt på -2,4 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (-3,1).

Bolaget hade inga intäkter under perioden. 

Investeringarna under perioden uppgick till 1,5 miljoner kronor (3,3).

”Perioden dominerades av arbetet med optimeringsstudien och vid utgången av september presenterade Whittle Consulting ett delresultat för basscenariot i studien. Resultatet var positivt och nettonuvärdet ökade kraftigt”, skriver vd Lennart Eliasson i rapporten. 

Bolaget släppte dagen innan kvartalsrapporten resultat från en optimeringsstudie som gjorts vid Blötbergsgruvan. Jämfört med tidigare genomförbarhetsstudie höjs nettonuvärdet med över 50 procent till drygt 172 miljoner dollar.

”Diskussioner med leverantörer och entreprenörer har lett fram till förslag och offerter inom samtliga större områden. Senast fick vi klart med ett förslag på utformning av system för elektrifiering, automation och styrsystem, och med detta är vi nu redo att starta detaljprojekteringen så snart vi säkrat finansieringen för detta arbete”, skriver Lennart Eliasson. 

Bolaget utvärderar för närvarande olika typer av lånefinansiering. Nordic Iron Ore strävar efter att ha nå de mest fördelaktiga villkoren, men de billigaste lånen är inte de snabbaste att få på plats enligt bolaget, så det kan behöva göra en avvägning eftersom det är angelägna att snabbt komma i gång och bygga gruvan.

Likvida medel per 30 september 2020 uppgick till 8,1 miljoner kronor (5,8). 


New Nordic Healthbrands: Omsättningen ökade tredje kvartalet

First North-listade New Nordic Healthbrands nettoomsättning ökade med 8 procent i lokal valuta till 125 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2021 (115).

Rörelseresultatet före avskrivningar (ebitda) uppgick till 8,9 miljoner kronor (8,2).

Bruttomarginalen ökade till 71,0 procent (67,7).   

Nettoresultatet hamnade på 6,7 miljoner kronor (6,4), motsvarande 1:08 kronor per aktie (1:04). 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?