Annons

Nordic Capital och KKR konkurrerar om Sandvikägda Hyperion

Riskkapitalbolagen Nordic Capital och KKR konkurrerar med varandra om att förvärva Sandvikägda Hyperion, en amerikansk tillverkare av utrustning för metallbearbetning.

Det skriver Reuters, med hänvisning till insatta källor.

Sandviks vd Björn Rosengren.
Sandviks vd Björn Rosengren.

Sandvik SAND +0,62% Dagens utveckling ska ha begärt bindande bud för Hyperion senast under december, enligt källorna, och Hyperion kan komma att värderas till mer än 400 miljoner dollar (cirka 3,4 miljarder kronor). Hyperion uppnådde ett ebitda-resultat på 45 miljoner dollar under de senast rapporterade tolv månaderna.

Den 24 oktober, i samband med Sandviks niomånadersrapport, sade koncernens vd Björn Rosengren att han väntade sig att Hyperion skulle bli sålt före årets utgång. Bolaget har kapitalmarknadsdag i morgon (tisdag 21 november).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?