Annons

Nordic Capital har köpt mer i Nordax

Nordic Capital har köpt fler aktier i nischbanken Nordax som riskkapitalbolaget tillsammans med Sampo lade ett bud på i förra veckan.

Det bekräftar Nordic Capital i ett pressmeddelande. 

Bild:Nordax

Nordic Capital äger nu cirka 71,4 miljoner aktier i Nordax, motsvarande 64,3 procent av Nordax. Nordic Capital och Sampo äger tillsammans därmed nästan 72 procent.

Nordic Captial har efter budet lades den 8 februari köpt ytterligare 46,5 miljoner aktier och motsvarar cirka 42 procent. Säljare var bland annat Carnegie Fonder, Handelsbanken Fonder, Öresund ORES -0,64% Dagens utveckling och Swedbank SWED A -0,95% Dagens utveckling Robur.

Det är sedan tidigare känt att Öresund och Handelsbanken Fonder har sålt. De nämnda fyra ägarna, som ägde 19 procent av aktierna i Nordax, hade tidigare åtagit sig att acceptera budet på vissa villkor, men har alltså nu sålt aktierna. 

"Det är glädjande att vi lyckats stärka vårt ägande i Nordax genom att fortsätta förvärva flera aktier. Jag ser fram emot att vi med hjälp av vår sektorexpertis kan påbörja de satsningar som krävs för att säkra Nordax konkurrenskraft på lång sikt", säger Kristoffer Melinder, partner på Nordic Capital. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?