ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordenbörserna: Hörhjälpsbolagen tyngde Köpenhamn

De nordiska börserna utvecklades oregelbundet på tisdagen efter att ha tappat styrka under eftermiddagen. Börserna i Köpenhamn och Oslo rörde sig kring oförändrade nivåer medan Helsingforsbörsen klarade sig desto sämre. Samlingsindexet Vinx 30 minskade 0,2 procent till nivån 969. 

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index var oförändrat vid nivån 1.206.

Hörhjälpsbolagen GN Store Nord och Demant försvagades 2 respektive 3 procent. Schweiziska Sonova släppte på tisdagen sin halvårsrapport och Sydbank-analytikern Søren Løntoft Hansen sade till Ritzau att kursnedgångarna var hänförliga till goda resultat för Sonovas verksamhet inom hörapparater. 

Bättre gick det för aktier inom läkemedelssektorn. Lundbeck adderade 1,5 procent medan Novo Nordisk steg 0,3 procent till 384:50 danska kronor. I det senare fallet har Morgan Stanley höjt riktkursen till 390 kronor. 

I Helsingfors minskade OMXH25-indexet 0,5 procent till 4.085.

Utvecklingen tyngdes bland annat av bolag inom skogssektorn. Metsä Board placerade sig i den röda änden av det finländska storbolagsindexet efter ett tapp på 2,3 procent. UPM-Kymmene och Stora Enso handlades samtidigt ned 0,7 respektive 1 procent.

I Oslo var OBX-indexet oförändrat vid 827.

NEL föll 7 procent i spåren av att elfordonstillverkaren Nikola Corp presenterat detaljer kring sitt nya batteri som enligt bolaget utgör ett stort framsteg i battericellstekniken.

Åt andra hållet gick DNB som steg 1,9 procent medan Schibsted utökades med 2,9 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer