Annons

Nordenbörserna: Fortsatt fall för Norwegian

De nordiska börserna handlades blandat på fredagen med uppgångar i Köpenhamn och Oslo medan Helsingfors handlades svagt nedåt. Samlingsindexet Vinx 30 steg 0,2 procent till nivån 1.071.

I Oslo steg OBX-indexet 0,4 procent till 835.

Norwegian backade ytterligare 2 procent på fredagen efter torsdagens fall på 4,6 procent som kom efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet. 

Flygbolaget bedömde samtidigt att kapitalinvesteringarna kommer öka under 2020.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index var upp 0,8 procent till 1.355.

Starkast gick Chr. Hansen, som steg 3,8 procent, och Örsted, som var upp 2,1 procent, utan några bolagsspecifika nyheter.

I Helsingfors var OMXH25-indexet oförändrat vid 4.546.

IT-företaget Tieto Evry backade 2,9 procent på fredagen efter att ha publicerat bokslutsrapporten för 2019. 

Rapporten kom överlag in bättre än väntat enligt genomsnittet av tre analytikers prognoser som Infront hade sammanställt. 

Sammanslagningen mellan Tieto och Evry slutfördes under det fjärde kvartalet, den 5 december 2019.

”Fusionen ger attraktiva fördelar och integrationsprogrammet löper enligt plan”, skriver vd Kimmo Alkio.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?