ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordenbörser: Varmt väder lyfte Carlsberg

De nordiska börserna utvecklades positivt på torsdagen. Något mer positiva tongångar mellan USA och Kina bidrog till ökad riskaptit. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,9 procent, till nivån 935.

I Köpenhamn steg OMXC25-indexet 1,0 procent, till 1.140.

Det danska bryggeribolaget Carlsberg bjöd på bättre halvårsresultat än väntat och höjde sin helårsprognos. Varmt väder i Skandinavien och Ryssland under andra kvartalet bidrog till en stark organisk tillväxt. Bryggeriaktien var en av de bäst presterande i Köpenhamn med en uppgång på 3,5 procent.

Sämre gick det för rådgivningsföretaget ISS som sjönk 3,9 procent efter ett resultat som tyngdes av en stor nedskrivning.      

OBX-indexet på Oslobörsen var upp 0,7 procent till 823.

Byggbolaget Veidekke sjönk 1,8 procent. "Den lägre aktiviteten på svensk bostadsmarknad kommer att leda till färre bostadsprojekt i Veidekkes portfölj framöver", skrev vd:n Arne Giske i halvårsrapporten.

Nordea Markets har uppjusterat sina estimat för laxpriser för 2019 och 2020 till 62 kronor per kilo från tidigare 60 kronor. Marine Harvest, Grieg Seafood, Bakkafrost och Leroy Seafood steg samtliga mellan 2,6 och 2,8 procent. 

Helsingforsbörsens OMXH25-index var upp 1,2 procent till 4.187.

Det finska detaljhandelsbolaget Stockmann steg 2,7 procent efter att ha rapporterat ett bättre resultat än väntat. I rapporten spådde Stockmann att koncernens omsättning 2018 kommer att vara på samma nivå som året innan och att den justerade rörelsevinsten förväntas öka.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies