ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordenbörser: Tungt för storbanker

De nordiska börserna visade på onsdagen en blandad utveckling med dragning uppåt. Banker hade det tungt efter ökad oro i regeringsförhandlingarna i Italien.  Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,2 procent till nivån 959. 

OMXC25-indexet i Köpenhamn var oförändrat på 1.144. 

Smyckesjätten Pandora, som på tisdagen tappade över 15 procent efter rapportsläpp, fortsatte nedåt med ett fall på ytterligare 3,8 procent. Deutsche Bank sänkte riktkursen från 850 till 770 danska kronor och rekommendationen från köp till behåll. ABG sänkte riktkursen från 850 till 820 danska kronor. Vid stängning på onsdagen stod aktien i 540 danska kronor. 

Jyske Bank tappade, likt flera andra banker, och var ned 1,5 procent. Även Nordea och Danske Bank sjönk.     

OBX-indexet i Oslo stängde 0,5 procent högre till 817. Aluminiumbolaget Norsk Hydro steg 7,8 procent. Under onsdagen meddelades att Norsk Hydro har tecknat ett 20-årigt elleveransavtal med svenska Vattenfall. 

Salmar, som kvartalsrapporterade på tisdagen, har fått en säljrekommendation av Pareto Securities. Riktkursen är 320 norska kronor. Aktien föll drygt 4 procent till 364 kronor. 

DNB var ned 1,3 procent.    

OMXH25-indexet i Helsingfors var upp 0,4 procent till 4.274. I toppen av indexet återfanns läkemedelsbolaget Orion och förpackningsbolaget Metsä Board med uppgångar på 2,9 respektive 2,7 procent.

Banksektorn i Helsingfors utgjorde inget undantag och Nordea blev den stora förloraren med en nedgång på 1,9 procent.  

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies