Nordenbörser: Rött i Köpenhamn

Nordiska börser såg en blandad utveckling på fredagen. Det regionala samlingsindexet Vinx 30 var ned 0,5 procent till 989.

I Köpenhamn backade CAP 20-indexet 0,7 procent.

Christian Hansen backade 7,4 procent efter en rapport för första kvartalet. Den organiska tillväxten uppgick till 10 procent och den justerade marginalen sjönk till 25,4 procent. Både försäljning och justerad rörelsemarginal var något under Inquiry Financials konsensus.

Smyckesföretaget Pandora fortsatte backa på fredagen, ned 1,8 procent, efter att ha tappat 10,7 procent på torsdagen.

Åt andra hållet gick Vestas Wind Systems, upp 1,6 procent.

OBX-indexet i Oslo var ned 0,1 procent.

Flera laxbolag fanns bland förlorarna i OBX-index med Salmar och Leroy Seafood Group i botten, ned 3,1 respektive 2,8 procent.

I Helsingfors steg OMXH25-indexet 0,3 procent.

Den finländska byggkoncernen YIT klättrade 8,5 procent på fredagen efter att bolaget höjt sin bedömning avseende resultatet för helåret 2017.

YIT uppgav att det preliminära justerade rörelseresultatet uppgick till cirka 122 miljoner euro och att intäkterna preliminärt ökade 7 procent till 1.908 miljoner euro för helåret 2017.

Tidigare har bolaget guidat för en intäktsökning på 5-12 procent för 2017 och ett justerat rörelseresultat på 105-115 miljoner euro.

Verkstadsbolaget Kone backade 1,8 procent efter att ha meddelat att försäljningen under fjärde kvartalet väntas vara högre än väntat, men att marginalpressen väntas fortsätta under 2018.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?