ANNONS:
Till Di.se

Nordenbörser: Oregelbunden handel

De nordiska börserna utvecklades oregelbundet på onsdagen med Stockholm som enda stigande marknad. Vinx 30-indexet, där de största och mest handlade aktierna i Norden ingår, var upp 0,2 procent till 948.

I Köpenhamn backade CAP20-indexet 0,4 procent.

Smyckestillverkaren Pandora pressades vid lunchtid och backade initialt cirka 1,3 procent efter att återförsäljaren Signet Jewelers presenterat siffror för fjärde kvartalet som innehöll en väsentlig minskning i försäljning, både för företaget som helhet men även för Jared-kedjan som säljer smycken från Pandora.

Jared-kedjan utgör däremot under 5 procent av Pandoras totala försäljning, och enligt flera analytiker bör man därför inte dra för många slutsatser kopplade till Pandora utifrån siffrorna. På eftermiddagen återhämtade sig Pandora-aktien något, men backade igen och var vid stängning ned 1,3 procent.

I botten på Köpenhamnsindexet fanns läkemedelsbolaget Bavarian Nordic som sjönk knappt 4 procent. Bolaget har haft motvind sedan rapportsläppet i måndags.

"Det finns ingenting i rapporten som överraskar oss, men uppenbarligen är det någon som är besviken", sade Martin Munk, aktierådgivare i Jyske Bank till Ritzau Finans.

OBX-indexet i Norge handlades ned 0,8 procent.

B2 Holding tyngde Oslobörsen efter att ha meddelat att bolaget genomfört en företrädesemission på 36,9 miljoner aktier, vilket motsvarar cirka 10 procent av utestående aktier. Aktiekursen fastställdes till 20:25 norska kronor och aktien var ned 5,3 procent.

I Helsingfors handlades OMXH25 kring oförändrade nivåer. Störst ökning stod Stora Enso för när aktien steg 1,7 procent. Sämre gick det för Wärtsilä som backade mest och var ned 1,5 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies