1515

Nordenbörser: Oljan sänkte Oslo

De nordiska börserna hade en blandad utveckling på onsdagen. Klockan 17.45 var regionsindexet Vinx 30 upp 0,5 procent.

Köpenhamns index C20 avancerade 0,4 procent med Chr Hansen i topp. Det danska livsmedelsbolaget presenterade under dagen ett justerat rörelseresultat på 81,6 miljoner euro. Väntat var 79,4 miljoner.

I Helsingfors lyfte H25-indexet 0,5 procent. Bäst i indexet gick det för gruvutrustningsleverantören Outotec och Amer Sports vars aktier var upp 1,9 respektive 1,4 procent.

Telekombolaget Nokia steg 1,2 procent efter att bolaget tecknat samarbetsavtal och ett flerårigt patentavtal Xiaomi. Patentavtalet innehåller korslicensiering av företagens mobila essentiella patent. Xiaomi köper också patenttillgångar från Nokia som en del av transaktionen.

I Oslo backade OBX-indexet med 1 procent. OBX-indexet tyngdes av prisfallet på olja.

Oljepriset rasade under onsdagen efter att ha ökat åtta dagar i sträck. Pristappet kan härledas till Ryssland, som uttalat sig negativt om fortsatta överenskommelser med oljekartellen Opec och markerar ett avbrott i den senaste veckans oljeprisuppgångar.

Det norska flygbolaget Norwegian var oförändrat. Flygbolaget lanserar fyra nya interkontinentala linjer från Europa till USA. Bolaget utökar samtidigt antalet avgångar på befintliga linjer från Paris till Los Angeles och New York.

De nya linjerna är från London Gatwick till Chicago och Austin samt från Paris till Boston och Oakland.

Klockan 17.45 handlades WTI-oljan till 45,30 dollar per fat, ett tapp omkring 3,8 procent. Brentoljan handlades samtidigt ned 3,1 procent till 48,07 dollar.


Innehåll från E-dropAnnons

En mer hållbar och effektiv transportkedja med mottagarfria hemleveranser

Susanne Hjorthagen, VD
Susanne Hjorthagen, VD

Att e-handla är smidigt och förenklar vardagen, men varför ska vi behöva vara på plats för att ta emot leveransen? Hemleveranser av dagligvaror och paket kan med E-drop vara lika enkelt och säkert som att ta emot posten i brevlådan!

Mottagarfria leveranser skapar full flexibilitet för både transportör och mottagare då alla leveranser till ett område kan göras samtidigt på ett enkelt, säkert och smidigt sätt, helt utan integrationer. E-drops kommunikationsplattform och leveransskåp med kyl- och frysfack minimerar inte bara antalet mil för transportören utan innebär även att mottagaren själv tar kontroll över sina leveranser och hämtar när det passar dem bäst på dygnet, oberoende om det är paket eller dagligvaror.

– Last-mile är något som utvecklas snabbt. Med vår erfarenhet och bakgrund från systemutveckling och hantering av färska grönsaker, med höga krav på effektiv och temperaturkontrollerad logistik, såg vi stora möjligheter för att utveckla en oberoende och hållbar last-mile lösning. Vår plattform säkerställer att mottagarfria leveranser tas om hand och förvaras säkert med intakt kylkedja i direkt anslutning till ditt hem, säger Susanne Hjorthagen, VD.

Enkelt och utan krav på integration med transportör eller e-handlare

Vi har valt att integrera display och skanner i leveransskåpet och använder oss av streckkoden som finns på leveransen. På så sätt får chauffören enkelt access att lämna produkter i skåpet. Tjänsten är flexibel och vi har leveransskåp anpassade för villa/radhus, flerfamiljsfastigheter, kontor och även för hemtjänsten där vår tjänst frigör värdefull tid för personalen att göra mer värdeskapande med tiden än att handla mat, säger Susanne Hjorthagen.

Förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveransen

Leveransskåpen från E-drop placeras med fördel så nära bostaden som möjligt. Skåpen för villa och radhus är designade för att stå emot det nordiska utomhusklimatet och består av en kyl och frys som enkelt schemaläggs. Skåpen i flerfamiljsfastigheter har flera luckor i en större modul med separata paketfack och kyl- och frysfack.

– E-drop är en tjänst som förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveranserna för alla intressenter i logistikkedjan. Vi är nu i en spännande fas och kommer expandera kommersiellt tillsammans med partners för att accelerera tillväxt, avslutar Susanne Hjorthagen. 

Om oss

E-drop är del av en snabbväxande logistikverksamhet med rötter i Europas största företag inom frukt och grönt. Vår tjänst tillgodoser behovet av en mottagarfri logistiklösning för obruten kylkedja som är flexibel för alla användare. 

Läs mer: www.edrop.se 

Kontakta: Susanne Hjorthagen, susanne@edrop.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med E-drop och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?