Annons

Nordenbörser: Läkemedel i topp

Nordenbörserna stärktes överlag under torsdagen. Flera nordiska storbanker och danska läkemedelsbolag fanns på vinnarlistan.

Nordic VINX 30 hade vid stängning stigit 0,2 procent till noteringen 840.

Danska Genmab rusade 11,4 procent. Efter onsdagsbörsens stängning redovisade det danska läkemedelsbolaget ett starkare tredje kvartal än vad analytikerna hade räknat med. Bolaget höjde också sina prognoser för 2016.

I samma sektor fortsatte Lundbeck uppåt, med 7 procent. Även Lundbeck kom med en stark rapport, och uppreviderade prognoser, på onsdagen.

Köpenhamnbörsens index OMXC20 stängde 0,3 procent upp.

Banksektorn i Norden hängde med i den positiva utvecklingen bland de övriga europeiska bankerna. Danske Bank stärktes 0,8 procent och i Oslo gick DNB upp drygt 1 procent.

Danska GN Store Nord handlades i stort sett oförändrat efter sin kvartalsrapport.

Oslobörsens OBX-index stängde 0,6 procent högre. I topp bland storbolagen sågs Storebrand, som steg 2 procent, och Statoil, som noterades 1,8 procent högre.

Mediakoncernen Schibsted, vars kvartalsrapport väntas på fredagen, handlades upp 1,8 procent.

I Helsingfors noterades OMXH25-indexet i stort sett oförändrat. Inom finans gick Sampo, som rapporterade på torsdagen, ned 0,4 procent lägre medan den av Sampo delägda banken Nordea däremot steg 0,4 procent i Helsingfors.

Den finländska stålproducenten Outokumpu stärktes 2,8 procent. Efter ett tredje kvartal med en klart bättre rörelsevinst än vad marknaden räknat med, räknar nu bolaget med att det underliggande rörelseresultatet för helåret 2016 blir "klart positivt".Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?