1515

Nordenbörser: H&M och Nokia bland vinnarna

De nordiska börserna följde med upp i ett allmänt förbättrat risksentiment globalt efter helgen.

Det regionala samlingsindexet Nordic Vinx 30 slutade måndagen 0,9 procent högre på nivån 981 och där fanns H&M, Nokia och A.P. Møller-Mærsk bland vinnarna.

H&M sköt upp 3,2 procent med stöd av att Credit Suisse höjt rekommendationen för aktien till outperform från underperform. Nokia steg 2,2 procent sedan Handelsbanken i en analys framhållit att bolaget är överkapitaliserat. Banken tror att telekombolaget kan höja sin utdelning rejält i år.

Finländska H25-indexet handlades upp 1,0 procent medan danska OMXC20 Cap slutade 0,8 procent högre.

Konglomeratet A.P. Møller-Mærsk ökade 2,7 procent, efter att liksom Nokia ha varit en av de nordiska förlorarna i fredags. Mærsk meddelade på måndagen att det sålt av sin ägarandel i hamnen i belgiska Zeebrügge. Därutöver visade det sig att orkanen Irma, som drog in över Florida i USA under helgen, orsakade en betydligt mildare förödelse än förväntat.

Det något mildare ovädret kombinerat med att Nordkoreaspänningarna lagt sig något bidrog till allmänt förbättrad riskaptit globalt på måndagen. Mot strömmen rörde sig dock det danska läkemedelsbolaget Lundbeck, som föll 14 procent, efter meddelande om att vd Kåre Schultz lämnar för att i stället leda det israeliska generikabolaget Teva.

I Oslo slutade DNO lägre liksom Petroleum Geo-Services, som backade drygt 1 procent. Vinnare i Norge var bland andra Subsea 7 samt laxodlingsbolagen Laröy Seafood, Salmar och Bakkafrost.

 Innehåll från E-dropAnnons

En mer hållbar och effektiv transportkedja med mottagarfria hemleveranser

Susanne Hjorthagen, VD
Susanne Hjorthagen, VD

Att e-handla är smidigt och förenklar vardagen, men varför ska vi behöva vara på plats för att ta emot leveransen? Hemleveranser av dagligvaror och paket kan med E-drop vara lika enkelt och säkert som att ta emot posten i brevlådan!

Mottagarfria leveranser skapar full flexibilitet för både transportör och mottagare då alla leveranser till ett område kan göras samtidigt på ett enkelt, säkert och smidigt sätt, helt utan integrationer. E-drops kommunikationsplattform och leveransskåp med kyl- och frysfack minimerar inte bara antalet mil för transportören utan innebär även att mottagaren själv tar kontroll över sina leveranser och hämtar när det passar dem bäst på dygnet, oberoende om det är paket eller dagligvaror.

– Last-mile är något som utvecklas snabbt. Med vår erfarenhet och bakgrund från systemutveckling och hantering av färska grönsaker, med höga krav på effektiv och temperaturkontrollerad logistik, såg vi stora möjligheter för att utveckla en oberoende och hållbar last-mile lösning. Vår plattform säkerställer att mottagarfria leveranser tas om hand och förvaras säkert med intakt kylkedja i direkt anslutning till ditt hem, säger Susanne Hjorthagen, VD.

Enkelt och utan krav på integration med transportör eller e-handlare

Vi har valt att integrera display och skanner i leveransskåpet och använder oss av streckkoden som finns på leveransen. På så sätt får chauffören enkelt access att lämna produkter i skåpet. Tjänsten är flexibel och vi har leveransskåp anpassade för villa/radhus, flerfamiljsfastigheter, kontor och även för hemtjänsten där vår tjänst frigör värdefull tid för personalen att göra mer värdeskapande med tiden än att handla mat, säger Susanne Hjorthagen.

Förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveransen

Leveransskåpen från E-drop placeras med fördel så nära bostaden som möjligt. Skåpen för villa och radhus är designade för att stå emot det nordiska utomhusklimatet och består av en kyl och frys som enkelt schemaläggs. Skåpen i flerfamiljsfastigheter har flera luckor i en större modul med separata paketfack och kyl- och frysfack.

– E-drop är en tjänst som förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveranserna för alla intressenter i logistikkedjan. Vi är nu i en spännande fas och kommer expandera kommersiellt tillsammans med partners för att accelerera tillväxt, avslutar Susanne Hjorthagen. 

Om oss

E-drop är del av en snabbväxande logistikverksamhet med rötter i Europas största företag inom frukt och grönt. Vår tjänst tillgodoser behovet av en mottagarfri logistiklösning för obruten kylkedja som är flexibel för alla användare. 

Läs mer: www.edrop.se 

Kontakta: Susanne Hjorthagen, susanne@edrop.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med E-drop och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?