1515

Nordenbörser: Gruvindustrin lyfte

Samtliga nordiska börser noterades för blyga uppgångar på tisdagen, med starkast utveckling i Oslo.

Det regionala samlingsindexet Nordic Vinx 30 slutade däremot 0,2 procent ned till nivån 989. Vinnaren inom indexet var Telia medan danska Pandora hade sämst utveckling.

Köpenhamnsbörsen ökade 0,1 procent med verkstadsbolaget FLSmidth i topp. Morgan Stanleys marknadsrapport för gruvindustrin pekade ut FLSmidth som sitt "toppval", skriver TDN Finans. Aktien noterades 2,6 procent högre.

Energibolaget Dong Energy klättrade 2,4 procent sedan australiensiska Macquarie tagit upp aktien till bevakning. De gav rekommendationen outperform med en riktkurs på 410 danska kronor, enligt Bloomberg News.

Även Sydbank lyfte 3,6 procent på en köprekommendation, denna från Danske Bank.

Smyckestillverkaren Pandora föll 1,9 procent och var sämst presterande inom indexet.

OBX i Norge avslutade 0,2 procent upp. I topp fanns oljebolaget DNO och transportbolaget BW LPG. Aktierna handlades 2,7 respektive 1,8 procent upp.

Oljeservicebolaget Aker Solutions föll däremot 2,5 procent.

I Helsingfors stängde OMHX25 0,1 procent högre.

Verkstadskoncernen Metso rusade efter Morgan Stanley höjt sin rekommendation för aktien till jämvikt från tidigare undervikt. Aktien noterades för en uppgång om nästan 6 procent.

Verkstadsföretaget Cargotec följde trenden bland branschkollegorna och ökade 2,6 procent.

Största tappet inom OMXH25 stod stålbolaget Outokumpu för, omkring 2 procent.

Teleoperatören Telia handlades 2,3 procent upp sedan Danske Bank gett aktien en köprekommendation. Det tidigare rådet var behåll.


Innehåll från VerizonAnnons

Här är framtiden inom nätverkssäkerhet: ”Har en enorm potential”

Det finns många tydliga fördelar med digitaliseringen för företag. Men verkligheten är att många team som arbetar med affärsteknologi har svårt att hantera och säkra en komplex och mångfacetterad it-miljö. Det nya säkerhetskonceptet Secure Access Service Edge kommer att omdefiniera företagets framtid.

Läs rapporten: Så skyddar du din organisation från cyberhot.  

I dag är många företag oroliga över ökningen av it-säkerhetshot. Hur ska de lyckas balansera tryggheten och säkerheten i sin molnbaserade infrastruktur i takt med den tekniska utvecklingens framfart?

Uppkomsten av en ny hybrid arbetsmodell medför många fördelar som till exempel högre produktivitet och bättre mående bland de anställda. Samtidigt är säkerhetsaspekterna tillräckligt oroande för att ge även det mest snabbrörliga och progressiva it-teamet huvudvärk. 

Enligt säkerhetsrapporten ”Verizon Data Breach Investigations Report”, beror 85 procent av alla dataintrång på den mänskliga faktorn. Digitaliseringen i samhället är med andra ord en dröm för många cyberbrottslingar. Vi använder allt fler appar, enheter och plattformar samtidigt som vi har en hybrid arbetsmiljö. Men det går att omvärdera nätverkssäkerheten med hjälp av Secure Access Service Edge, SASE. 

Säkerheten är en grundläggande beståndsdel av nätverket

Begreppet myntades av Gartner 2019 och innebär huvudsakligen att ett företags nätverk kopplas samman med avancerade och robusta nätverkssäkerhetstjänster, som till exempel Zero Trust-nätverksåtkomst, brandvägg som tjänst och Cloud Access Security Broker. Men för vissa företag, som Verizon Business, har konceptet SASE funnits långt innan Gartner namngav det; för att garantera att säkerheten är en grundläggande beståndsdel av nätverket, samtidigt som molnerbjudanden alltid har varit centrala för företaget. 

Enligt en undersökning från Dell’Oro Group spås SASE-marknaden som helhet uppnå en årlig tillväxttakt på 116 procent och uppgå till 5,1 miljarder dollar 2024. SASE har en enorm potential. Om tre år kommer fyra av tio företag att ha strategier för införande av SASE. Det faktum att SASE-infrastruktur finns i molnet gör det lättare för företag att optimera sin åtkomstprestanda och sammanlänka sina resurser, oavsett plats. Fördelarna är bland annat minskad utvecklingstid, snabbare speed-to-market och förbättrad flexibilitet.

När det gäller SASE så finns det ingen lösning som passar alla företag. Verizon Business konstaterar att det är viktigt att arbeta tillsammans med en partner som förstår komplexiteten i de nätverks- och säkerhetsfunktioner som ingår i SASE. 

När företag i allt högre grad använder molnet, distansarbete och är beroende av nyare teknik, som 5G och höghastighetsinternet, kommer ”rena” SD-WAN-lösningar utan integrerad säkerhetsfunktionalitet att få det svårt att förse företag med den säkerhet de önskar. 

Läs mer om hur du skyddar din komplexa digitala miljö 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?