Annons

Norden: Uppåt för Pandora i Köpenhamn

De nordiska börserna bjöd på små indexrörelser på onsdagen, men tendensen var på flera håll lätt negativ. Regionala samlingsindexet Vinx 30, där de största och mest handlade aktierna i Norden ingår, backade 0,6 procent.

Köpenhamnsbörsens OMXC25 var ned 0,1 procent med nedgångar för läkemedelsbjässen Novo Nordisk och servicebolaget ISS, som tappade 2 respektive 1,6 procent. ISS inkasserade en sänkt riktkurs av HSBC från 210 till 200 danska kronor.

I toppen av det danska storbolagsindexet fanns i stället läkemedelsbolaget Bavarian och smyckesbolaget Pandora, som båda handlades upp över 3 procent.

"Det är inga nyheter framme för de två - men det är utlandet som är ute och köper i dag. Trenden är densamma för båda bolagen", sade Mads Zink, handelschef på Danske Bank, till Ritzau Finans apropå Bavarian och Pandora. 

I Oslo steg OBX-index med försiktiga 0,1 procent. Norwegian Finans Holding, som äger Bank Norwegian, lade fram rapporten för fjärde kvartalet och det blev ett positivt mottagande. 

"Förväntningarna har legat lågt efter bland annat mycket stök i medier och frågan om konsumbankerna ska regleras hårdare", sade Jan Erik Gjerland på ABG Sundal Collier till TDN Direkt. Aktien steg 7 procent.

Otello, tidigare Opera Software, levererade en omsättning i linje med förväntningarna men utsiktskommentarerna för Ad Colony var enligt Pareto försiktiga. Otello backade 4,7 procent.

I Helsingfors gick börsen svagare och OMXH25 var 0,6 procent lägre. Förlorare här var bland andra pappersmaskinsleverantören Valmet och byggbolaget YIT, som tappade 1,8 respektive 1,1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?