ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Norden: Tung dag för banksektorn

De nordiska börserna handlades avvaktande likt de flesta europeiska indexen under onsdagen. Även om analytiker är eniga om att det blir en räntehöjning i det kommande Fed-beskedet från USA under onsdagskvällen var handeln något avvaktande i väntan på beskedet.   

Det nordiska samlingsindexet Vinx 30 steg 0,2 procent till nivån 940 på onsdagen. 

Köpenhamnbörsens OMXC25-index steg 0,4 procent till 1.125. Pandora fortsatte att klättra efter gårdagens uppgång på 2,4 procent. AQR Capital Management har minskat sin blankningsposition i det danska smyckesbolaget, rapporterar Bloomberg News, vilket bidrog till att aktien steg ytterligare drygt 1 procent på onsdagen.

Andra bolag som gick starkt i Köpenhamn var fraktbolaget Maersk som steg 2 procent och försäkringsbolaget Tryg, som var upp 1,5 procent.

Banksektorn hade en tung dag med Jyske Bank och Nordea som största sänken, ned 1,5 respektive 1 procent.   

Oslobörsens OBX-index backade 0,3 procent till 824. Flygbolaget Norwegian var en av de största förlorarna med en nedgång på 3,8 procent. Detta trots att bolaget meddelade att man lanserar en ny rutt mellan Oslo och Tel Aviv samt ökar antalet avgångar i vinter mellan Oslo och ett antal destinationer. 

Bland vinnarna återfanns laxbolaget Salmar och fiskodlingsbolaget Bakkafrost med uppgångar på 2,6 respektive 1,3 procent.  

OMXH25-indexet i Helsingfors handlades upp 0,1 procent till 4.292.

Nokia och Metsä Board var finska börsens stora vinnare med uppgångar på runt 2,7 procent. Neste och Orion hamnade i andra vågskålen med nedgångar på 3,8 respektive 2 procent.   

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies