ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Norden: Norwegian upp men DNB föll

De nordiska börserna utvecklades blandat på torsdagen. I Oslo tyngde ett par rapporterande storbolag index. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,2 procent till nivån 929.

I Oslo backade OBX-indexet 1,0 procent till nivån 818.

Norwegian rapporterade ett bättre resultat än väntat, vilket fick aktien att stiga 1,9 procent. Flygbolagets vd Bjørn Kjos hade inga konkreta nyheter gällande det förvärvsintressen som omgett Norwegian de senaste månaderna. Han påpekade dock att om Norwegian inte var på rätt spår skulle det inte finnas ett intresse för bolaget.

DNB föll 4,0 procent efter sin kvartalsrapport. Resultatet var något lägre än väntat, med ett räntenetto som var ungefär i linje med förväntningarna.

Det norska oljeservicebolaget Aker Solutions rapporterade ett ebitda som var marginellt bättre än väntat. Aktien backade 3,3 procent. 

OMXC25-indexet i Köpenhamn var upp 1,2 procent till 1.128.

Royal Unibrew steg drygt 4 procent. Bryggeriet har genomfört köpet av franska Etablissements Geyer Fréres och har därmed uppjusterat förväntningarna för innevarande räkenskapsår.  

Bang & Olufsen spår en intäktstillväxt för det brutna räkenskapsåret 2018/19 på över 10 procent, vilket framgår av torsdagens bokslut för det brutna räkenskapsåret 2017/18. Aktien steg 3,6 procent.

Maersk steg 2,7 procent efter att Goldman Sachs gett rederiet en köprekommendation från tidigare neutral. 

Helsingforsbörsens OMXH25-index var upp 0,3 procent till 4.225.

Läkemedelsbolaget Orion var en av vinnarna i Finland med en uppgång på 3,2 procent medan verkstadsbolaget Outotec hamnade i andra vågskålen, ned 1,3 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies