1515

Norden: Norwegian lyfte - trots större förlust än väntat

Storbolagsindexen i Norden var överlag nära oförändrade på torsdagen, med undantag för danska OMXC20 som avancerade.

Det regionala samlingsindexet Nordic Vinx 30 handlades 0,2 procent högre till nivån 978.

I Norge var OBX oförändrat, trots att Subsea 7 rusade med 8 procent efter en stark delårsrapport. Oljeservicebolaget höjde bland annat sin prognos för 2017 års ebtida-marginal till "lägre" än 2016, från tidigare "betydligt lägre".

Även Norwegian avancerade efter rapporten, trots att förlusten var större än väntat. Däremot framgick det att finansieringen blivit mer säker, bland annat sedan blygbolaget slutfört försäljning och så kallad "leaseback" av flygplan under perioden, samt dragit ned prognosen för operativa investeringar. Aktien steg med 4,5 procent.

Danska OMXC20 avancerade däremot med 1,0 procent.

I botten hittades Dong Energy som redovisat ett ebitda-resultat under förväntan. Energibolaget stängde med en nedgång om 1,5 procent.

Finska OMXH25 var 0,1 procent lägre.

YIT var indexets vinnare efter en 11-procentig uppgång. Bolagets vinst före skatt var nära 40 procent högre än SME Direkts konsensussammanställning.

För Outokumpu blev nedgången lika bred som YITs uppgång. Stålbolagets siffror var visserligen bättre än SME Direkts prognoser på samtliga rader men för nästa kvartal spår bolaget ett lägre ebitda-resultat jämfört med det första.

Tieto var upp med 9 procent. IT-tjänsteföretagets omsättning och justerat rörelseresultat inkom bättre än väntat och bolaget upprepade samtidigt sina helårsprognoser för omstruktureringskostnader och capex.

Vidare steg verkstadsbolaget Konecranes med 6 procent på en oväntat positiv vinst.


Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?