Annons

Norden: Blandade rörelser

Nordiska börser noterade små rörelser på måndagen med avvaktande handel.

Samlingsindexet Nordic Vinx backade 0,5 procent till nivån 944.

Norska OBX-index steg 0,1 procent, med Statoil och Storebrand som draglok.

Bakkafrost presenterade på måndagen resultatet för fjärde kvartalet, som inte nådde upp till marknadens förväntningar. Aktien sjönk 1,8 procent.

"Mycket av missen förklaras av en högre andel av skördevolymen från Faroe Farming, där kostnaderna är högre och det var väsentligt högre VAP-volym än väntat", sade Marius Gaard, till TDN Finans.

Han påpekade också att fodersegmentet gick bättre än väntat, men att det ansågs vara en engångsföreteelse.

"Det finns andra företag som avkastar bättre än Bakkafrost, det är bara att erkänna, så lite av en besvikelse var det nog", sade han.

I Köpenhamn sjönk OMXC20 0,1 procent där bland annat Genmab, -1,8 procent och Pandora, -2,6 procent, tyngde.

"Aktien tyngs nog av vinsthemtagning efter rapporten förra veckan, då Genmab också gick ut med lite mer försiktigare utsikter än marknaden. Vi tror inte man måste lägga så mycket vikt vid det då Genmab tidigare varit väldigt konservativa", sade Martin Munk vid Jyske Bank till TDN Finans.

Han sade också att det faktum att inga stora nyheter är på gång under kommande månader kan påverka, samt att SEB:s sänkning av rekommendationen kan ligga bakom en viss del av kursfallet.

I Helsingfors steg OMXH25 0,2 procent med Fortum och Konecranes bland vinnarna.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?