1515

Norden: Allmän återhämtning

Nordenbörserna rekylerade upp på bred front på onsdagen efter nedgångar på tisdagen. Ett gott börshumör överlag i Europa, med stöd av både statistik och bolagsrapporter, märktes på marknaderna.

Vid 17.30 hade det nordiska samlingsindexet Vinx 30 stigit 1,1 procent till 939.

I Köpenhamn, där OMXC20 stängde 1,1 procent upp, var en av vinnarna Vestas Wind Systems som steg 3,2 procent. Barclays höjde rekommendationen för aktien till övervikt från tidigare jämvikt och skruvade upp riktkursen till 650 danska kronor från tidigare 510 kronor.

Coloplast släppte en delårsrapport vid lunchtid som var i linje med förväntningarna och lämnade utsikter oförändrade. Aktien handlades upp 0,3 procent.

Novo Nordisk steg 0,9 procent inför sitt bokslut som presenteras före öppning på torsdagen.

Även storbankerna Danske Bank och DNB öppnar sina böcker på torsdagsmorgonen och de steg 0,5 respektive 1,6 procent.

Seadrill, som rasade på tisdagen sedan bolagets skuldplan dömts ut, återhämtade sig på onsdagsmorgonen. Men allt eftersom dagen gick backade aktien för att stänga upp blygsamma 0,6 procent.

Det norska OBX-indexet hade stigit cirka 1 procent vid stängning.

I Helsingfors steg OMXH25 0,8 procent efter tisdagens tunga nedgångar. UPM-Kymmene gick då i spetsen när skogsjättens bokslut ledde till en rejäl utförsäljning. På onsdagen var aktien i stället på vinnarsidan med en uppgång på 6,3 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?