Annons

Nordeas chefsanalytiker: Tuffare tider på börsen de kommande åren

Sötebrödsdagarna går mot sitt slut på Stockholmsbörsen och de kommande åren kommer det gradvis bli tuffare. Det säger Nordeas chefsekonom Martin Guri i onsdagens Börsmorgon.

Den starka konjunktur som gett börsen vind i seglen det senaste året kommer med tiden att mattas, vilket kommer sänka börshumöret med start nästa år.

”Ja, det kommer bli mycket mer utmanande, men det riktigt tuffa året om vi tittar på prognoserna i dag kommer nog bli 2019”, säger Martin Guri.

Marknaden kommer därför börja ta höjd för en nedgång i konjunkturen.

”Det tror jag kommer vare det stora temat nästa år”, säger han.

”Om inte den konjunkturella medvinden är där så håller nog inte vinstprognoserna riktigt.”

Stockholmsbörsen har gått starkt sedan mitten av 2016 men har tappat mark den senaste tiden. Storbolagsindexet OMXS30 har stigit 6 procent i år men så sent som i tisdags var indexet upp över 10 procent.

Enligt Guri pressas börsen just nu bland annat av vinsthemtagningar inför nyåret.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?