Annons

Nordeas analytiker: MTG:s bulgariska affär är värd mindre än väntat

MTG:s avyttring av bulgariska Nova för 1.830 miljoner kronor (enterprise value) är lägre än Nordeas värdering på 2,6 miljarder.

Det skriver banken i en kommentar till måndagens besked från MTG MTG B -1,7% Dagens utveckling .

"Även om det är positivt att bolaget fortsätter att fokusera på sin kärnverksamhet är det här negativt för värdet i vår värdering av koncernens delar('sum of the parts')", skriver Nordea och nämner att differensen på 800 miljoner kronor motsvarar 3 procent av bankens värdering av MTG:s aktier.

"Därmed är affären något negativ för uppsidan i aktien, även om vi ser nästan 14 procents uppsida i nuläget", skriver Nordea.

MTG aviserade strax efter måndagens börsöppning att tjeckiska PPF Group köper dess bulgariska verksamhet. PPF ägs av den tjeckiske affärsmannen Petr Kellner, och har tidigare i februari rapporterats vara intresserade av att köpa Telenors verksamheter i Central- och Östeuropa.

MTG B var ned 0,3 procent vid 11-tiden på måndagen, utan tydlig rörelse föranledd av Novaaffären.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?