1515
Annons

Nordea: Vi ser inte marknadens undergång

På söndag är det dags för det italienska folket att gå till valurnorna för att folkomrösta om konstitutionsförändringar. I en marknadskommentar ser Nordea ingen anledning att ändra sin exponering och tror inte att marknaden går under den här gången heller.

Bild:Jonas Ekströmer/TT

Den politiska arenan fortsätter att hålla i taktpinnen och nästa land till rakning är Italien som på söndag folkomröstar om en förändring av konstitutionen. Tanken med den föreslagna reformen är att stärka det ledande partiets möjligheter att regera och driva igenom reformer.

Konstitutionsreformen är en viktig fråga för Italiens nuvarande premiärminister Matteo Renzi som sagt att han kommer avgå om förslaget röstas ned, en utsaga han visserligen vacklat kring den senaste tiden.

”Det har varit ganska jämnt i opinionsmätningarna inför omröstningen med ett stort antal osäkra väljare. Sentida val, presidentvalet i USA och brexit i synnerhet, har lärt oss att det har varit notoriskt svårt att beräkna utgången i val via opinionsmätningar. Vidare har vi lärt oss att marknaden inte reagerar som vi har förväntat oss att den ska reagera vid oväntade utfall”, skriver Nordea i en marknadskommentar.

Nordeas strateger ser ingen anledning att ändra sin exponering mot europeiska och italienska aktier på grund av folkomröstningen och håller fast vid rekommendationen neutral.

”Precis som tidigare domedagsögonblick inte har lett till marknadens undergång anser vi inte att sker den här gången heller”, skriver de.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?