ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordea: Vi ser inte marknadens undergång

  • Foto: Jonas Ekströmer/TT

På söndag är det dags för det italienska folket att gå till valurnorna för att folkomrösta om konstitutionsförändringar. I en marknadskommentar ser Nordea ingen anledning att ändra sin exponering och tror inte att marknaden går under den här gången heller.

Den politiska arenan fortsätter att hålla i taktpinnen och nästa land till rakning är Italien som på söndag folkomröstar om en förändring av konstitutionen. Tanken med den föreslagna reformen är att stärka det ledande partiets möjligheter att regera och driva igenom reformer.

Konstitutionsreformen är en viktig fråga för Italiens nuvarande premiärminister Matteo Renzi som sagt att han kommer avgå om förslaget röstas ned, en utsaga han visserligen vacklat kring den senaste tiden.

”Det har varit ganska jämnt i opinionsmätningarna inför omröstningen med ett stort antal osäkra väljare. Sentida val, presidentvalet i USA och brexit i synnerhet, har lärt oss att det har varit notoriskt svårt att beräkna utgången i val via opinionsmätningar. Vidare har vi lärt oss att marknaden inte reagerar som vi har förväntat oss att den ska reagera vid oväntade utfall”, skriver Nordea i en marknadskommentar.

Nordeas strateger ser ingen anledning att ändra sin exponering mot europeiska och italienska aktier på grund av folkomröstningen och håller fast vid rekommendationen neutral.

”Precis som tidigare domedagsögonblick inte har lett till marknadens undergång anser vi inte att sker den här gången heller”, skriver de.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer